Noi suntem Zidart, Our passion is taking photos
of the most stunning architecture around the world.

Despre Zidart

ZIDART este un proiect de regenerare urbană și socială prin artă stradală, educație și interacțiuni creative, conceput din dorința de a crea o platformă pentru dialog social care să-i inspire pe oameni să fie prezenți în comunitate și să participe la viața culturală a orașului.

Zidart

50

Artiști

55

Picturi murale

6500

Metri pătrați

4

Ediții

Life is an adventure. Capture every minute.

Proiectul celor de la ZidArt a fost cel mai frumos cadou pe care l-a primit orașul gri al lui Bacovia.Dincolo de artă și culoare, "vehiculul" care a dus mesajul la noi s-a numit emoție.Un proiect care a molipsit orașul cu speranța că se poate, realizat de tineri cu viziune și un vibe extraordinar.MULȚUMIM!

Roxana Dumitrascu

Un proiect ce reprezintă o gura mare de aer pentru Bacău. Datorită vouă, vom păși cu mândrie pe străzile orașului nostru! Mulțumim! 🤗

Maria Popa

Pentru că arta murală e un mod de a sparge blocajele mentale. Pentru că avem nevoie de poveşti cu tâlc amprentate pe griurile dure, deprimante, ale pereților, avem nevoie de culoare, de rezistență la timp şi în timp. Ei, artiştii ZidArt, "dărâmă" zidurile, reconstruindu-le epic.

Ele Alina

Un proiect care-mi aduce aminte de Renașterea italiană, când artiști ca Rafael, Michelangelo, și mulți alții începeau să decoreze într-un stil nou clădirile Florenței, Romei, Vaticanului...

Nu vreau să insinuez o congruență absolută, totuși, în ciuda diferențelor, vreau să evidențiez Ideea! Cele două mișcări (cea din Florența, și cea din Bacău) provin din același mugure, ieșirea Italiei din Evul Mediu, iar la noi - ieșirea Bacăului din conglomeratul cenușiu al perioadei Comuniste. Deci Ideea este cea a unei evoluții roditoare pe toate planurile, cea a unei rupturi multilaterale față de trecut - ruptură care individualizează prezentul, care îi oferă o viziune aparte.

Mulțumesc, ZidArt și colaboratorilor! Vă urmăresc din Cluj cu interes!

Ojog Octavian

Într-un oraș gri, fără multe puncte turistice, acest proiect vine ca și o gura de aer proaspăt(la propriu și figurat) în care imaginația își transpune frumusețea. Mă bucur enorm, de bogăția acestor tineri, care prin munca lor au ales sa îmbrace ziduri insipide, în opere de arta.. Orașul nostru prinde viață. Felicitări pentru buna inspirație pe care o dați generațiilor următoare. Ma bucur să văd oameni talentați din Bacău pentru Bacău, acasă.

Roxana Munteanu