» Call For Artists | DomiNow 2020

2019.

Pădurile amazoniene luaseră foc. La fel și Notre Dame. Marea Britanie chiar ieșea din Uniunea Europeană, nu fusese doar o glumă proastă sau o toană de moment. Greta luase cuvântul la adunarea ONU ca să ne avertizeze că mai avem foarte puțin timp să oprim un dezastru care, în cele din urmă, ne va scoate tot pe noi din joc. Hong Kongul e în stradă, protestează. Statele Unite și China sunt prinse într-un război comercial. Nimeni nu cedează, nicăieri pe glob. Inegalitățile se adâncesc, viața merge înainte.

2020.

Credeam că mai rău de atât nu se poate. De fapt, ne-am cam obișnuit cu răul. Și totuși se pare că ne-am înșelat. Australia arde, Brexitul se finalizează, Iranul anunță că nu va mai respecta prevederile Acordului Nuclear, se declanșează procedura de impeachment împotriva lui Trump, OMS declară pandemie de COVID-19.

În martie, lumea a intrat în stand-by. În multe locuri, natura și-a reintrat în drepturi. În China și-n India, în câteva din cele mai poluate orașe din lume, se vede din nou un petic de cer albastru. Mai izolată decât oricând, lumea se regrupează în jurul unor noi valori și idealuri. Schimbări pe care nu le credeam niciodată posibile se întâmplă acum în doar două luni. Perioada de izolare la domiciliu ne-a arătat tuturor cât suntem de determinați și de inventivi. Și ne-a mai arătat și câtă nevoie avem să folosim această imaginație creatoare pentru a schimba lumea în bine.

Nu e timpul pierdut.

Pandemia a fost o lecție dură, într-adevăr, dar noi putem să o folosim în mod constructiv și să o transformăm în ceva bun. Cândva, ceva s-a întâmplat și prima piesă de domino a căzut, trăgându-le după ea și pe celelalte, într-o reacție în lanț care ne-a adus în punctul ăn care suntem acum. Deși mulți văd situația ca fiind disperată, nouă ne place să credem că nu am ajuns la capătul șirului de piese de domino și că încă mai putem face ceva pentru a inversa acest efect.

De aceea, anul acesta vă provocăm să vedeți lucrurile altfel. La un moment dat a încetat să ne pese: am privit și am înțeles superficial valorile care stau la baza universului nostru (familie, societate, onestitate, echilibru, respect pentru mediul în care trăim, curaj, viziune, dorință, pasiune). Starea de latență ne-a adus aici, iar acum e momentul să facem valuri ca să trezim ceea ce a zăcut amorțit în noi prea mult timp.

Însă lucrurile nu trebuie văzute în alb și negru, ci în sute de nuanțe intermediare. De gri, magenta, bleu, galben, violet… Nu e un before & after, e un continuum de lucruri care încă sunt bune sau care necesită îmbunătățire. Așadar, în această ediție, provocăm artiștii să ne arate cum văd ei viața și lumea după pandemie. Ce contează cu adevărat, ce lăsăm în urmă și ce rămâne? Educație, sănătate, economie, spirit civic, încredere, credință, solidaritate- vrem să știm cum le vedeți schimbându-se și redefinindu-se. Redefinindu-ne pe noi.

Call for artists

Acum că v-am explicat viziunea noastră, mișcarea următoare e a voastră! Și întrucât acesta e un Call for artists, ne simțim datori să lămurim câteva lucruri:

💌 Ca să aplici, folosește formularul de înscriere din stânga paginii sau link-ul www.zidart.ro/#form.

🥁 Selecția se va face in-house, de către echipa ZidArt, și va fi validată de către o comizie de specialitate.

📰 Stai cu ochii pe pagina noastră de Facebook, acolo vom posta constant noutăți și informații de interes pentru cei care vor să ni se alăture în această ediție!

✅ În urma procesului de selecție, toți artiștii aleși pentru această ediție vor primi un e-mail cu toate detaliile legate de eveniment (durată, cazare, logistică și tot ce mai trebuie ca să vă simțiți în largul vostru și să profitați din plin de timpul petrecut alături de noi și de peretele gol din fața voastră).

📅 Deadline pentru trimiterea propunerilor: 1 august.

 

Vă așteptăm cu drag și de-abia așteptăm să vă descoperim viziunea! 

DomiNow. Planul nostru B pentru o lume mai bună.